Schaakclub

Schaakclub

De Schaakclub is niet zomaar een club waar je leert schaken…
Je leert hoe je de strategie van het schaken kunt toepassen in de praktijk. In dit spel is er bijvoorbeeld geen enkele rol weggelegd voor het toeval. Je geeft  met bepaalde zetten zelf richting aan het verloop van het spel. Hierbij moet je je hersens goed gebruiken!

De Schaakclub vormt een combinatie tussen leren en spelen en biedt je de mogelijkheid om je vaardigheden te testen op regionale en landelijke toernooien. Met de Schaakclub speel je veel schaak want oefening baart kunst.

Hoe meer je speelt, hoe meer spelinzicht je krijgt en hoe meer ervaring je opdoet met het leren inzien van de mogelijke consequenties van je eigen zetten en die van de tegenstander en met het herkennen en toepassen van diverse aanvalstrategieën en speelstijlen.

De term ‘denksport’ is bij uitstek van toepassing op dit spel. Zijn jouw hersenen lenig genoeg?